Τηλέφωνα παραγγελιών (9πμ – 9μμ) 210.444.1940 & Watsup 6.98.98.43.510 - Aντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
«Περνούσαμε καλά στην τουρκοκρατία;»

«Περνούσαμε καλά στην τουρκοκρατία;»

€12.00

Τα τελευταία χρόνια δημόσιες παρεμβάσεις ιστορικών, καθηγητών, συγγραφέων και δημοσιογράφων υποστηρίζουν ότι "περνούσαμε καλά στην Τουρκοκρατία". Εξ ου και ο τίτλος του μικρού αυτού πονήματος. 

Γνωστός ιστορικός σε μία -τουλάχιστον αμφιλεγόμενη- εκπομπή για την Επανάσταση, προ ολίγων ετών, δεν είχε διστάσει να υποστηρίξει πώς οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονταν για τίποτα άλλο εκτός "από την τάξη και την είσπραξη των φόρων". Επομένως, αυτομάτως το νόημα που έμμεσα προκύπτει είναι ότι οι επαναστατημένοι Έλληνες χάλασαν την "τάξη"!

Οι παρεμβάσεις αυτές βεβαίως δεν έχουν σχέση με την προσέγγιση της ιστορικής πραγματικότητας αλλά με ικανοποίηση ιδεοληψιών και συμφερόντων ξένων. Η λογική του "να παρουσιάσουμε την άποψη της άλλης πλευράς και να παραδεχθούμε επιτέλους (!!!) την αλήθεια" προϋποθέτει τουλάχιστον την εις βάθος γνώση του αντικειμένου της Τουρκοκρατίας και των επαναστατικών χρόνων. 

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στα ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και στα σχολεία. Ο γράφων, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα έτη που σπούδαζε, δεν είχε διδαχθεί το παραμικρό για την Επανάσταση αφού δεν υπήρχε βασικό ή έστω επιλεγόμενο μάθημα για το σημαντικότερο γεγονός της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας! 

Την θέση του μαθήματος αυτού είχε η μελέτη και η γνώση της Οθωμανικής Ιστορίας. Ποτέ μου δεν κατάλαβα για ποιο λόγο θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικά αυτή η αντικατάσταση. Την ίδια άποψη είχαν και άλλοι συμφοιτητές και σήμερα ιστορικοί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τηλεφωνήστε για παραγγελία στο 210 444 1940 ή στο what’s up 698 98 43 510

Δημοσίευση σχολίου


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. . - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger