Τηλέφωνα παραγγελιών (9πμ – 9μμ) 210.444.1940 & Watsup 6.98.98.43.510 - Aντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
Στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας Ιστορική βιογραφία

Στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας Ιστορική βιογραφία

€25.00

  "Έως σήμερα, δεν έχει γραφεί μία πλήρης και ευρέως αποδεκτή βιογραφία της σημαίνουσας αυτής προσωπικότητος, η οποία αντιμετωπίζεται συχνά με μονομέρεια από Β J πολλούς συγγραφείς. 

Το αδιαμφισβήτητο αυτό κενό έρχεται να καλύψει ο νεαρός συγγραφεύς και δόκιμος μελετητής κ. Ιωάν. Αθανασόπουλος με το παρόν σύγγραμμά του, το οποίο είναι το δεύτερο με θέμα τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τον Ε.Δ.Ε.Σ. Πρόκειται για μία ώριμη επιστημονική μονογραφία, η οποία συμπληρώνει το προηγούμενο βιβλίο του και αναδεικνύει την συγγραφική εξέλιξή του.

Η θεματική του παρόντος βιβλίου καλύπτει χρονικά μία μεγάλη περίοδο (1891-1957), κατά την οποία διαμορφώθηκαν τα σύνορα του νεότερου ελληνικού κράτους. Είναι τα χρόνια της δόξας αλλά και της συμφοράς. Ο συγγραφεύς περιγράφει με ενάργεια και πληρότητα την ιστορική πορεία του Ζέρβα από την Άρτα μέχρι την Αθήνα. Ήταν γόνος γνωστής οικογενείας από το μαρτυρικό Σούλι, με μεγάλη δράση τόσο εναντίον του Αλή Πασά όσο και στην Εθνεγερσία του 1821. Ο ίδιος είχε συναίσθηση του βάρους του ονόματος που είχε κληρονομήσει. 

Έπρεπε να φανεί αντάξιος των προγόνων του και το κατάφερε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έλεγε δε συχνά με την χαρακτηριστική αίσθηση τού χιούμορ που τον διέκρινε: "Είμαι και Ναπολέων, είμαι και Ζέρβας". (Δρ Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τηλεφωνήστε για παραγγελία στο 210 444 1940 ή στο what’s up 698 98 43 510

Δημοσίευση σχολίου


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. . - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger