Τηλέφωνα παραγγελιών (9πμ – 9μμ) 210.444.1940 & Watsup 6.98.98.43.510 - Aντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
Το αλβανικό εθνικό Ζήτημα (Η Αλήθεια)

Το αλβανικό εθνικό Ζήτημα (Η Αλήθεια)

€10.00

ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων μετά το 1990, έφερε το ξύπνημα του εθνικισμού σε εθνικές ομάδες που ήταν καταπιεσμένες (π.χ. Μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας), ή σε εθνικές ομάδες, που θεωρούσαν ότι ήταν παραγκωνισμένες και μειωμένες στα πολυεθνικά σοσιαλιστικά κράτη (π.χ. Σέρβοι της Γιουγκοσλαβίας). Ξένες προπαγάνδες έπιασαν αμέσως δουλειά, τόσο για να διαμελίσουν τα πτώματα των διαλυμένων κρατών, εξασφαλίζοντας σφαίρες γεωστρατηγικής επιρροής και αγορές, όσο και εξαγορά συνειδήσεων για εξυπηρέτηση της ματαιοδοξίας κάποιων ηγητόρων (π.χ. Πάπας-Βατικανό). Εμφανίστηκαν λοιπόν θεωρίες, πολυτελείς εκδόσεις, εκπομπές κ.λπ. χρηματοδοτούμενες κυρίως από το εξωτερικό (π.χ. Ίδρυμα Σόρος), οι οποίες μέσα από κάποιες δήθεν μελέτες για το ένδοξο παρελθόν των εθνοτήτων, υποδαύλιζαν τον εθνικισμό σε ακραία όρια. (Αλβανική Ιστορία, «μαϊμού» Μακεδονικό έθνος στα Σκόπια. . .).

Στα πλαίσια αυτών των θεωριών, βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε σε επίσημα σχολικά και ακαδημαϊκά βιβλία, ότι: Οι Ινδοευρωπαίοι κατάγονται από τους αρχαίους Αλβανούς, τους Ιλλυριούς δηλαδή, ότι όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες κατάγονται από την Ιλλυρική, ότι όλοι οι πολιτισμοί, ακόμα και αυτός της Αιγύπτου δημιουργήθηκαν από τους Ιλλυριούς! Το ότι φυσικά, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη, πώς οι Αλβανοί έχουν σχέση με τους Ιλλυριούς, είναι λεπτομέρεια. . .

Όλοι ψάχνουν κοιτίδες, κοντινές ή μακρινές, δικαίως ή αδίκως και η άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουν, επιτείνει τον εθνικιστικό παροξυσμό. Προσθέτοντας και τον παράγοντα θρησκεία και προσδιορίζοντάς τον στις επιθετικές και φονταμενταλιστικές πτυχές της (Βατικανό και Ουνία σε βάρος των Ορθοδόξων στην Αν. Ευρώπη και Ισλάμ στο Κόσοβο και την Τσετσενία) δημιουργείται αυτό το εκρηκτικό κοκταίηλ και εμφανίζονται οι αυτόκλητοι σωτήρες της ανθρωπότητας, το ΝΑΤΟ, για να βομβαρδίσουν, σκοτώσουν, διαμελίσουν και παγώσουν την κυριαρχία τους επί της γης.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Τηλεφωνήστε για παραγγελία στο 210 444 1940 ή στο what’s up 698 98 43 510


Δημοσίευση σχολίου


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. . - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger