Τηλέφωνα παραγγελιών (9πμ – 9μμ) 210.444.1940 & Watsup 6.98.98.43.510 - Aντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
Ζέρβας - Βελουχιώτης, Συγκριτική Μελέτη

Ζέρβας - Βελουχιώτης, Συγκριτική Μελέτη

€13.00

Πρόκειται αναμφίβολα για τις πλέον γνωστές ηγετικές προσωπικότητες των δύο μεγάλων αντιστασιακών οργανώσεων. Υμνήθηκαν και χλευάστηκαν όσο λίγοι και εξακολουθούν να αναφέρονται από "συμπαθούντες" και μη, ασταμάτητα μέχρι σήμερα.

Ο Ναπολέων Ζέρβας υπήρξε ο ιδρυτής και αρχηγός του ΕΔΕΣ και των Εθνικών Ομάδων Ελλήνων Ανταρτών (ΕΟΕΑ), που πρωταγωνίστησε κατά βάση στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία στα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης. Συνέδεσε το όνομά του με τον Γοργοπόταμο, το Μακρυνόρος, την μάχη της Πρέβεζας και την Μενίνα. Ωστόσο, η εμφάνισή του στην ιστορία ξεκινάει πριν τον Μεσοπόλεμο. Πρωταγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις εκστρατείες του Ελληνικού Στρατού, που μεγάλωσαν γεωγραφικά την Ελλάδα και διακρίνεται από τους πρώτους στα πεδία των μαχών.

Από την άλλη, ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Ηγετική προσωπικότητα, που χωρίς καμία αμφισβήτηση, γιγάντωσε το κίνημα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Από τους ελάχιστους συνειδητούς κομμουνιστές και μέλος του κόμματος που πίστευε από την αρχή στον ένοπλο αγώνα. Καταδικάσθηκε και φυλακίστηκε για πολλά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όντας υπερζηλωτής της υλοποίησης των αποφάσεων του κόμματος. Στα χρόνια του καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά, υπέγραφε δήλωση μετάνοιας αποκηρύσσοντας τον κομμουνισμό. Μία πράξη που θα τον στιγματίσει στη συνείδηση των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ, προσδίδοντάς του τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό του "δηλωσία". Στα χρόνια της κατοχής και αφού βγήκε στο βουνό, αναγκάστηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, μόνο και μόνο για να μην λάβει όλη την δόξα ο "αντίπαλος" ΕΔΕΣ του Ζέρβα, του οποίου ο αρχηγός πρόσφερε άμεσα τις δυνάμεις του για το σαμποτάζ. Αποτέλεσμα ήταν να διασώσει το γόητρο του ΕΑΜ στα μάτια του απλού κόσμου. Ωστόσο η δεύτερη αυτή "παρασπονδία" του Βελουχιώτη αποτέλεσε την άτυπη στοχοποίησή του από το ΚΚΕ.

Παρόλο που ο ίδιος, υπήρξε το πρόθυμο ενεργό μέλος να εφαρμόσει την πολιτική του Σιάντου για τον κατοχικό εμφύλιο και την διάλυση κάθε άλλης αντιστασιακής οργάνωσης, ενώ οι κατακτητές ήταν στο εσωτερικό της χώρας και έμεναν στο απυρόβλητο, μετά την απελευθέρωση και την συμφωνία της Βάρκιζας, θα εκδιωχθεί ουσιαστικά από τον Ζαχαριάδη και τους συντρόφους του. Εικάζεται ότι αυτοκτόνησε ενώ τον κυνηγούσε ένα μέρος του Ελληνικού Στρατού μαζί με ένοπλους ντόπιους. Οπωσδήποτε ηθικά υπεύθυνο για το τέλος του ήταν το κόμμα στο οποίο αφιέρωσε όλη του την ζωή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τηλεφωνήστε για παραγγελία στο 210 444 1940 ή στο what’s up 698 98 43 510

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ.

When the computer divides the random number by the set worth, it data the rest of the quotient. In our instance, it finds that sixty four goes into 123,456,789 a complete of 1,929,012 instances with a the rest of 21. While all bet365 of that is happening, the control cam is slowly returning to its unique position. When it does return, it pushes the cam plate back, which releases the stoppers. The totally different catches holding onto the totally different stoppers are positioned so that the cam plate will launch the stoppers one at a time. Each stopper springs forward and locks into a notch, holding the reel in position.

Δημοσίευση σχολίου


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. . - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger